Ik schrijf me in voor:


Algemene informatie (krijgt bevestigingsmail)
Voornaam*:
Familienaam*:
Bestuur/organisatie*:
Functie*:
E-mailadres*:

Deze infodag wordt u gratis aangeboden. Indien u zelf niet kan deelnemen, kan u de opleiding door een collega laten volgen. Bij laattijdige annulatie (na 14 oktober) wordt u een kost van 50 euro aangerekend.

Voormiddagprogramma met drie parallelle sessies (09.00 uur - 12.30 uur)

1) Omvorming en ecologisch beheer van openbaar domein: Pesticidevrij en ecologisch beheer van de publieke ruimte zorgt voor een aangenamere en betere leefomgeving. De technische dienst is uiteraard dé spilfiguur binnen dit verhaal. Tijdens deze sessie krijgt u meer inzicht op goede praktijken en wordt u geïnspireerd aan de hand van concrete tips van een deskundige ter zake.

2) Het belang van bijen, biodiversiteit en klimaat in dit verhaal: Pesticidevrij en bijenvriendelijk beheer van het openbaar domein is een grote meerwaarde voor biodiversiteit en versterkt de bijenpopulatie. Steeds meer lokale besturen kiezen dan ook resoluut voor Harmonisch Park- en Groenbeheer. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op duurzame manieren van groenbeheer en hoe deze een impact hebben op de insectenwereld.

3) Communicatievaardigheden in het werkveld: Als technische dienst voer je vele taken uit op het grondgebied van je gemeente. Daarom ben jij vaak het eerste aanspreekpunt voor inwoners die vragen hebben. Hoe sta je hen te woord? Hoe ga je om met klachten? We gaan er dieper op in tijdens deze infosessie.

Lunch (13.30 uur - 13.30 uur)

Namiddagprogramma (13.30 uur - 16.00 uur)

Praktijkgericht terreinbezoek in de buurt met handige tips en praktijkvoorbeelden – begeleid door ervaringsdeskundigen

-----------
Aantal deelnemers (incl. mezelf)*: